Nem mindenütt vonzó a BWM és a Daimler

A Commerzbank fel-, a UBS leminősítette a Daimlert, a BMW-t pedig tartásra érdemesnek találta a német bank.
NAPI Online, 2009. február 16. hétfő, 11:02
Fotó:

A német Commerzbank a Daimlert tartásról felhalmozásra, míg a BMW-t csökkentésről tartásra minősítette fel - írta a Bloomberg.

A felértékelés hátterében az áll, hogy az autóipari válság nyomán felgyorsulhat a két dél-németországi autógyár, a Daimler és a BMW tervezett együttműködése, legalábbis a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) beszámolója szerint az együttműködésre vonatkozó szerződések már készek az aláírásra. Az együttműködéssel a Commerzbank szerint 3 milliárd eurót takaríthat meg a két vállalat.

A UBS már nem ilyen derűlátó, a svájci bankóriás a gyenge kilátások és további várható leírások folytán eladásra minősítette le a Daimlert, egyéves célárát pedig 20 euróra vágta.

A Daimler hétfőn délelőtt közel 1 százalékkal esett, míg a BMW a DAX húzórészvényének bizonyulva 2,95 százalékot erősödott Frankfurtban

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK