Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A szeptember végén záruló harmadik negyedévben az adózott eredmény 40 százalékkal 517 millió euróra növekedett, az üzemi eredmény pedig 15 százalékkal 625 millió euróra emelkedett - jelentette az MTI. Az év eddig eltelt időszakában az adózott eredmény 22 százalékkal 489 millió euróra nőtt, szemben az egy évvel korábbi 401 millióval, és jelentősen felülmúlta a szakértői várakozásokban szereplő 415 millió eurós értéket. Wolgang Ruttenstorfer, az OMV vezérigazgatója közleményében a társaság stratégiája sikereként értékelte az erős háromnegyedévi eredményt, és ennek az európai növekedési lehetőségek kihasználására épülő stratégiának a következetes folytatását ígérte. Mint közölte, e stratégiát egészítené ki az OMV és a Mol egybevonása, amely jelentős szinergiahatást hozna és mindkét cég részvényesei számára előnyös lenne. "Az OMV igazgatótanácsa kész lenne 32 ezer forintos részvényenkénti ajánlatot tenni a Mol részvényeseinek, ha megszűnnének a technikai akadályok, vagyis a Mol alapszabályában szereplő 10 százalékos szavazati korlátozás és a Mol menedzsmentjének a Mol részvények feletti tényleges ellenőrzése"- mondta. Rutterstorfer szerint az OMV ezzel felfedte kártyáit és a döntést a Mol részvényeseire bízza. "A Mol részvényeseivel folytatott számos megbeszélésen azt tapasztaltuk, hogy terveink döntően megértésre találtak" - közölte. A harmadik negyedévben az OMV az egy részvényre jutó eredményt 40 százalékkal 1,73 euróra növelte. A részvények szerdán a bécsi tőzsdén 0,5 százalékkal 49,7 euróra emelkedtek a záráskor. A társaság árbevétele a harmadik negyedévben 6 százalékkal 5,139 milliárd euróra nőtt, az év első kilenc hónapjában pedig 4 százalékkal 14,314 milliárd euróra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!