Nem most ugrott nagyot a Rába (Concorde)

A Rábától a szezonálisan gyenge harmadik negyedévben év/év alapon 8,5 százalékkal növekvő árbevételt, az üzemi eredmény szintjén pedig minimális, a tavalyi év hasonló időszakában keletkezettnél sokkal kisebb veszteséget várnak a Concorde elemzői.
NAPI, 2010. november 15. hétfő, 13:52
Fotó:

Miközben a forint év/év alapú gyengülése jótékonyan hatott a marginokra, a forint negyedév/negyedév alapú erősödése jelentős nem realizált eredményt generálhatott a nyitott fedezeti célú devizapozíciókon és a külföldi devizában denominált adósságállomány átértékelésén keresztül. Ennek köszönhetően a nettó profit soron pozitív eredményt várunk - írják a Concorde Értékpapír Zrt. elemzői


A gyenge harmadik negyedév után lényegesen jobb negyedik negyedévet várunk, ezzel kapcsolatban a menedzsment holnap 11 órakor kezdődő tájékoztatója is fontos információkkal szolgálhat- írják.


A cég elemzői szerint az árbevétel 7,71 milliárd forintra nőhetett a tavalyi harmadik negyedéves 7,11 milliárd után, az üzemi eredmény a tavalyi félmilliárdos veszteség után 156 millió veszteséget mutathat majd, s köszönhetően a félmilliárdos pénzügyi eredménynek a nettó profit 544 millió forintra bővülhetett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK