BUX

Nem mozdul Európa

Nem mutatnak határozott irányt az európai tőzsdék, ami annak is köszönhető, hogy délután fontos makroadatok érkeznek, így a piaci szereplők feltehetőleg kivárnak ezek előtt.

portfolio.hu, 2010. december 3. péntek, 10:49

A főbb indexek közül a FTSE 0,1, a DAX 0,2 százalékot csökkent, míg a francia CAC-40 0,3 százalékot emelkedett. Novemberben további tízezrekkel nőhetett a foglalkoztatottak száma az USA-ban - vélik elemzők. Előjelezéseik szerint annak ellenére, hogy az idén újonnan létrejött munkahelyek száma valószínűleg már meghaladja az egymilliót, a munkanélküliség nem csökkent. A munkaügyi tárca friss foglalkoztatottsági-munkanélküliségi adatai délután fél háromkor látnak napvilágot. Továbbra is kirobbanó formában van, tegnap kitört korábbi sávjából és a 6900-as szint elhagyásával 7000 felé vette az irányt. Igen kedvező jel, hogy a mai nap során is tartani tudja az elért magasságokat, így további emelkedésre lehet számítani.

Vállalati oldalról a Carrefour említhető meg, mely az utóbbi napok 10%-os esése után megint lefelé vette az irányt, miután az ING tartásra módosította korábbi vételi ajánlását. A papírok jelenleg 1%-kal kerültek lejjebb.