Nem mozgatta meg a forintot az áht-adat

Az államháztartás hiányáról szóló makroadattól ugyan korábban némi mozgást vártak az elemzők, az előzetes várakozásoktól alig eltérő számok azonban nem kavarták fel az állóvizet.
Kummer Krisztián, 2004. december 7. kedd, 17:19
Fotó:

Délelőtt a pénzügyminiszter januári távozásának felvetése a Magyar Nemzetben okozott némi mozgást a devizapiacon, a nyitáskori 246,35/45 forintról 246,80-ig "szaladt" az euró jegyzése. A Miniszterelnöki Hivatal azonban rövid időn belül cáfolta a híreket, aminek nyomán 245,80 forintra esett vissza a kurzus. Az államháztartás hiányáról szóló adat késő délután már nem talált befektetőket a piacon, így az euró árfolyama változatlan maradt a kora délutáni szinthez képest. A dollár 183,00/20 forinton forgott a bankközin - mondta Kolba Miklós, az ING Bank tradere.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK