Az Államadósság Kezelő Központ 3 éves lejáratú papírt 25 milliárd forintért, 5 évest 18 milliárd forintért, míg 15 évest 15 milliárd forintértékben hirdetett meg. Az első kettőre jelentős túljegyzés volt 42,4 illetve 50,3 milliárd forintért, a 15 évesre ugyanakkor csupán 13,9 milliárd forintnyi ajánlat érkezett. Ezekből az államadósság kezelő a 3 és az 5 éves esetében a meghirdetettnek megfelelő mennyiséget fogadott el, míg a 15 évesből kevesebb mint a felét 7 milliárdot kaphattak a befektetők. Az átlagos hozam a 3 éves esetében 8,48 százalék, az 5 éves esetében 8,57 százalék, míg a 15 évesnél 8,14 százalék lett.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!