A rendszerint minden második hét csütörtökén rendezett, de az év végi szünnap miatt előre hozott 12 hónapos diszkont kincstárjegy aukción 60 milliárd forint értékben hirdetett meg 12 hónapos dkj-kat az ÁKK.

Az előző aukción 20 milliárd forint volt a piacra vitt tétel. Az év első felére a 60 milliárdos, a második felére pedig a 30-40 milliárd forintos meghirdetés volt a jellemző. A mostani aukción mindössze 42,2 milliárd forintos jegyzési érdeklődés fogadta az elsődleges forgalmazók részéről a 60 milliárd forintos meghirdetést. Az ÁKK az ajánlatokból 27 milliárd forintot fogadott el az előző aukció rekordalacsony 1,55 százalékos átlaghozamánál 21 bázisponttal magasabb, 1,76 százalékos átlaghozamon. A 12 hónapos lejáratra hétfőn a másodpiacon 1,50 százalékos referencia hozam alakult ki.

Az év elején a 12 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama még 3,07 százalékon állt. Tavaly 5,30 százalékos átlaghozammal indult az év, a 2012-ben pedig 9,96 százalékossal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!