Nem nyúlt az alapkamathoz a román jegybank

Nem módosította az 1,75 százalékos alapkamatot a román jegybank.
MTI, 2016. augusztus 4. csütörtök, 12:30
Fotó: Reuters

A Román Nemzeti Bank igazgatótanácsa csütörtöki ülésén a bankok kötelező tartalékrátáját sem módosította. A döntés összhangban van az elemzők várakozásával.

Romániában tavaly május óta változatlan az irányadó kamat, történelmi mélyponton áll. A román infláció tavaly június óta negatív tartományban van. Júniusban mínusz 0,7 százalékra emelkedett az éves infláció, miután májusban még mínusz 3,5 százalék volt.

A román jegybank 0,8, illetve 0,7 százalékponttal csökkentette májusban az idei és a jövő évi inflációs előrejelzését. E szerint az idén 0,6 százalékos inflációra számítanak, míg jövőre 2,7 százalékos fogyasztói árindex-növekedéssel számolnak. A jegybank a legfrissebb negyedéves inflációs jelentését - amelyet csütörtökön fogadott el az igazgatótanács - hétfőn fogja ismertetni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK