A részesedésék két fő csoportra oszlanak, az üzletileg megtartandó illetve a stratégiai részesedésekre. Az előbbi kategória nagy részét alapszerűen kezelt főleg likvid tőzsdei részvények adják, ezt a Metró-beruházás fedezeteként tartják számon. Ennek benchmark indexe a BUX, amelyet a nemrég zárult gazdálkodási évben túlteljesített. A csoport kisebbik része az értékesítendő üzletrészek, amelyek között nincs nyilvános társaság. Ennek értéke nem éri el félmilliárd forintot, s eladásával a Főváros már hosszabb ideje próbálkozik. A stratégiai befektetések közé több mint tíz részesedés tartozik, így például az Elmű, az MVM részvénycsomagjai. Ezen társaságok gazdálkodásába nagyobb belátást igényel az önkormányzat. E cégek osztalékfizetési képessége nőtt az elmúlt évben.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!