Nem okozott csalódást a GE

A vártnak megfelelő első negyedéves eredményeket publikált pénteken a General Electric (GE), a cég honlapján megjelent dokumentum szerint a folytatólagos tevékenység (az új felvásárlások nélküli) eredménye 35 cent volt.
Beke Károly, 2013. április 19. péntek, 12:53
Fotó: Napi.hu

Tizenöt százalékkal emelkedett a GE működési eredménye az előző évhez képest, így az első három hónapban részvényenként 39 centet tett ki - közölte a társaság a pénteki tőzsdenyitás előtt. A cég bevételei 35 milliárd dollárt tettek ki, ami kicsivel magasabb volt az előzetesen várt 34,54 milliárdnál.

Jeff Immelt elnök-vezérigazgató a közleményben azt emelte ki, hogy a cég piacai felemás teljesítményt nyújtottak, hiszen az Egyesült Államokban és a feltörekvő piacokon sikerült hozni a várakozásokat, Európa azonban továbbra is fejfájást okoz az ipari szegmensben, a bevételek 17 százalékkal estek vissza a kontinensen.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK