A technológiai szektorban az Oracle-PeopleSoft ügy után újabb fúziós hír tartotta izgalomban a piacot: a Norton vírusvédelmi szoftvereket is gyártó Symantec a pletykák szerint hamarosan megvásárolja a Veritas Software céget, több mint 13 milliárd dollárért. A távközlés befektetői ugyanakkor szegényebbek lettek egy sztorival: a Vodafone cáfolta a The Wall Street Journal azon értesülését, amely szerint a brit mobilszolgáltató – amerikai partnerével, a Verizonnal – pályázna USA-beli riválisára, a Sprintre. (A Sprint a jólértesültek szerint a Nextel Communicationst szemelte ki magának, így egy Vodafone-ajánlat ezt az ügyletet is fenyegette volna.) Az amerikai kamatdöntés előtti kivárás a nyugat-európai tőzsdézők vásárlási kedvét is visszafogta, de a Vodafone esetleges költekezési szándékait sem fogadta lelkesen a piac - az FTSE-100 részben emiatt veszteséggel zárt. Az autógyártók részvényei – a Volkswagen kivételével – Európa-szerte jól szerepeltek. A FIAT-papírok több mint 3 százalékkal drágultak, az olasz cég ugyanis a General Motorsszal kötött szerződés alapján érvényesítené az autógyártó részleg eladására vonatkozó opcióját. A hírek szerint ugyanakkor a FIAT-résztulajdonos GM az olaszok által várt 3-4 milliárd euró helyett csak félmilliárdot fizetne, s azt is azért, hogy ne kelljen megvennie a gépkocsigyártó üzletágat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!