A 10 órakor megjelent európai makroadatok gyengébbek lettek a várakozásoknál: az előzetes májusi szolgáltatói beszerzési menedzser index május 54,2 pont lett miközben az elemző konszenzus 56,3 pont volt. A májusi feldolgozóipari beszerzési menedzser index is rosszabb lett (52 pont szemben a várt 53,5 ponttal).

A vállalati hírek közül kiemelhető a német Bayer, mely jelentős, 5,2 százalékos zuhanást mutat azok után, hogy a Pfizer és a Bristol-Myers sikeres kutatási eredményeket közölt Apixaban névre hallgató gyógyszeréről. A véralvadást gátló termékcsoportban a Bayer Xarelto névre keresztelt termékétől éves szinten több mint 2 milliárd eurós bevételt vár a társaság.

Az Intesa Sanpaolo pedig 2,8 százalékkal került lejjebb, miután a társaság 5 milliárd euró értékben bocsátott ki részvényeket annak érdekében, hogy megfeleljen az előírt tőkekövetelményeknek.

A Stoxx szektorindexei közül ma a kiskereskedelem teljesít felül, míg a sor végén a vegyipar halad.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!