Nem pihen a Richter eladója

Nem tud talpra állni a magyar tőzsde délután fél kettőkor is napi mélypontja közelében tartózkodik, elsősorban a Richter gyenge szereplésének köszönhetően.
NAPI Online, 2009. január 29. csütörtök, 13:36
Fotó:

Az elmúlt napok nagy Richter eladójának még nem fogyott el a pakkja csütörtökre, a gyógyszerrészvény ugyanis továbbra is alulteljesíti a vezető papírok teljesítményét. A Richter árfolyama kora délután  27 250 forinton 3,2 százalékos mínuszban volt, míg a BUX csupán 1,1 százalékkal 11 787 pontig esett vissza.

Az Egis az előző napi profit figyelmeztetése ellenére is jobban tartja magát a Richternél, árfolyama 1,7 százalékkal 12 200 forintra esett vissza. Az OTP 1,8 százalékkal 2452 forintig csúszott vissza, míg a Magyar Telekom 590 forintos ára 0,5 százalékkal magasabb az előző napi zárásnál.

A Mol 9400 forinton stagnál. A kisebb papírok közül szárnyal a Pannonflax 10 százalékkal 595 forintra ugrott az árfolyam, míg a Linamar 7 százalékkal 1500 forintig emelkedett. Az Econet magas közel 350 millió forintos forgalom mellett 5,6 százalékkal 76 forintig drágult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK