Nem riasztja a budapesti bikát a borzasztó GDP-adat

Emelkedéssel indított a tőzsde Budapesten.
NAPI Online, 2007. december 7. péntek, 09:22
Fotó:

A KSH által publikált, a várakozásokat messze alulmúló GDP-adat közzétételével egy időben nyitott ki Budapesten a tőzsde, ám a 0,9 százalékos gazdasági növekedési adat nem rettentette meg a befektetőket, hiszen a nyitást követő első percekben még emelkedést mutatott a BUX indexe, 0,46 százalékon a kereskedés első negyedórájában.

A blue chipek közül egyedül a Mol piroslott, -0,2 százalékon állt, míg az OTP 0,36 százalékos emelkedést produkált az első negyed órában, közel 750 millió forintos forgalom mellett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK