Nem segítettek a lengyelek a forinton

A váratlan lengyel kamatemelés hírére nem tudott a lengyel zlotyival együtt erősödni a forint szerdán.
Deák Bálint, 2011. május 11. szerda, 16:02
Fotó:

A váratlan lengyel kamatemelés volt a nap híre a devizapiacon, ami gyors zloyt erősödést hozott magával, a forint ugyanakkor nem tudott mit kezdeni a hírrel. ennek oka az lehetett, hogy a piaci szereplők fele-fele arányban megoszlottak abban a tekintetben, hogy jó hír e ez a magyar devizának - mondta Ruzsonyi Ákos, a Napi Gazdaság Onlinenak. Végül a forint a lengyel devizával szemben 0,8 százalékot veszített az értékéből, de gyengült a többi nagyobb devizával szemben is.

Az euróval a nap nagyobb részében 263,1 és 263,90 környékén kötöttek üzleteket, a anp végére azonban 264 fölé gynegült egy picivel az árfolyam. Ebben szerepet játszhatott a várakozásoknál sokkal rosszabb amerikai deficit adat, ami a dollár erősödését hozta magával. Az euró/dollár keresztárfolyam ugyanis az 1,44 fölötti szintekről az 1,43-as keresztárfolyam alá is benézett egy pillanatra, amiben az is szerepet játszott, hogy a portugál bankokkal kapcsolatban negatívan nyilatkozott az S&P.

A forint a svájci frankkal szemben 209 forinton, a dollárral szemben pedig 185 forinton állt a nap végén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK