Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,4 százalékos csökkenéssel 9732 ponton zárta a csütörtöki kereskedést. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,4 százalékkal 2101 pontra gyengült. Az S&P 500-as mutató 0,3 százalékkal 1027 pontra süllyedt. Az index már negyedik napja esik és csütörtökön 2009. október 2-a óta a legalacsonyabb szintre süllyedt.

A világ 24 fejlett gazdaságát magába foglaló MSCI World Index 0,4 százalékkal tíz havi mélypontjára esett. Az olaj és a réz árfolyama legalább 2,5 százalékkal csökkent, az arany ára szintén zuhant.

Az euró erősödött a dollár ellenében a sikeres spanyol kötvényaukció és az európai bankokat övező pesszimizmus enyhülésének hatására.

Alapvetően három amerikai makrogazdasági adat nyomta rá a bélyegét a csütörtöki kereskedésre: csalódást okozott az amerikai munkanélküli segélyt először kérők számának múlt heti növekedése, a vártnál gyengébb lett az amerikai beszerzési menedzser intézet (ISM) júniusi feldolgozóipari beszerzési indexe, és rekordmértékben csökkent a folyamatban lévő amerikai használtlakás-eladást jelző mérőszám az Egyesült Államokban májusban az előző hónaphoz képest.

A kockázatosabb eszközök a fenti adatok közlése után kerültek lejtőre. Az S&P 500 pénzügyi szektora 0,9 százalékot esett, miután a Bank of Amerika elemzői csökkentették a Goldman Sachs, a Morgan Stanley, a JPMorgan Chase és a Citigroup második negyedéves profitkilátásait. Az indexet a Bank of Amerika 2,4, a General Electric 2,1, és a J.P. Morgan Chase 1,3 százalékos esése húzta le.

Az amerikai eszközök árfolyamát a veszteségekből a délutáni kereskedésben azok a spekulációk húzták vissza valamennyire, miszerint az elmúlt időszakban látott veszteségek következtében a nyereségekhez képest olcsóvá váltak a részvények. Az S&P 500 P/E rátája 15 alá esett, ami az elmúlt közel egy éves időszak legalacsonyabb értéke.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!