EURUSD

Nem sikerült új lokális csúcsot ütnie a devizapárnak: az EURUSD kurzusa az 1,38-as szintről lefordulva süllyedni kezdett, miután a dollár erősödéssel reagált az ismételten előtérbe kerülő Fed többlet-stimulus lehetséges visszavágásával összefüggő várakozások következtében.

Felfelé továbbra is az 1,38-as szint-, valamint az 1,3833-as lokális tető által közrefogott tartomány képez fontos ellenállási zónát; míg lefelé, az első támaszt a rövid távú emelkedő trendvonal jelentheti a devizapár számára (jelenleg 1,3620-nál).

EURUSD
Kép: Admiral Markets

AUDNZD

Tovább esett a devizapár csütörtökön, miután az ausztrál jegybankelnök újabb verbális intervencióját követően az ausztrál dollár jelentős gyengülést produkált. Az 1,0950-es támasz törését követően további tér nyílt meg az eladók előtt: amennyiben az 1,0830-1,0800-as zónából lefelé kilép a kurzus, a süllyedés alighanem folytatódhat.

Mindemellett a rövid távon túladott tartományba megérkező AUDNZD esetében érdemes lehet számolni egy pozitív korrekció lehetőségével: felfelé az 1,0950-es szint mellett a rövid távú csökkenő trendvonal funkcionálhat ellenállásként.

AUDNZD
Kép: Admiral Markets

USDTRY

A feltörekvő piaci fizetőeszközök felett továbbra is a tapír szelleme lebeg: az elmúlt napokban érkezett kedvező tengerentúli híreknek köszönhetően a dollár erősödéssel reagált. A trend továbbra is emelkedő: a 2,0540-ös ellenállás leküzdésével további tér nyílhat meg felfelé; míg a következő meghatározó ellenállást a 2,0842-es lokális tető, s egyben történelmi mélypont jelenti az USDTRY számára.

USDTRY
Kép: Admiral Markets

EURUSD, AUDNZD, USDTRY - technikai elemzés 2013.12.13.
A technikai elemzés teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.

Ha részvényindexekkel vagy devizapárokkal kereskedne: esetleg további kérdése van; a jobb oldali mező kitöltését követően, a feliratkozásra kattintva munkatársaink felveszik önnel a kapcsolatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!