A vezető részvények - a  Richtert leszámítva - mind emelkedni tudtak. Az OTP részvényeinek jegyzése a nap eleji 4940 forintos mélypontról 5090 forintig is elszaladt, majd visszahullott, a nap végi felhúzás eredményeként azonban maximumához közel, 5080 forinton zárt, alig 6,3 milliárdos forgalom mellett.

A Mol 18 010 forintos reggeli mélypontjáról egész nap kapaszkodott felfele, minek eredményeképpen 0,08 százalékos pluszban, 18 265 forinton zárt.

A Telekom papírjai a 640 forintos minimumról 0,93 százalékos emelkedést követően 651 forintig kaptattak.

Az elmúlt hetekben három és fél éves csúcsra erősödő Richter azonban nem bírta az iramot és 2,11 százalékkal 44 490 forintra rontott. Nem úgy szektortársa, az Egis, amelynek árfolyama 0,24 százlaékkal 18 900 forintig kúszott fel.

A nap nyertesei közül a magyarországi visszatértét fontolgató AAA Autó papírjai 2,3 százalékkal 178 forintra szépítettek, ám ennél is nagyobb elánnal, 4,32 százalékkal emelkedett a Danubius jegyzése. A Linamar a hétfői megugrása után közel 11 százalékot korrigált, igaz, fél millió forint alatti forgalomban. A kisebb papírok teljesítményét követő BUMIX mindazonáltal felülteljesítette nagy testvérét és fél százalékot javítva 1962 ponton búcsúzott a keddtől.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!