A vezető index 3,8 százalékkal 18 027 pontra drágult a nap végére, ami nem sokkal maradt el a 18 070 pontos napi maximumtól. Ezzel sikerült túlteljesíteni a vezető indexeket, igaz ebben jelentős szerepe volt, hogy előző nap közel 3 százalékot esett úgy a magyar index, hogy a többi tőzsdén nem volt zuhanás. Így a két napot figyelembe véve még mindig lemaradó a magyar tőzsde, ami elsősorban a leminősítés veszélyének tudható be. Amennyiben esetleg ez elmarad az elkövetkező napokban, akkor könnyen lehet egy komolyabb emelkedés is még a jelenlegi szintekről.

A vezető részvények közül az előző nap két nagy vesztese, a Mol és az OTP emelkedte a legtöbbet. A bankrészvény több mint 6 százalékkal drágult 3650 forintra, és ezzel a teljesítménnyel ki sem lógott a sorból, hiszen volt olyan európai bank amely 15 százalékot is tudott drágulni. A Mol is közel 6 százalékkal 17 805 forintra emelkedett, ami kicsit jobb teljesítmény volt mint az OMV 5 százaléka. Az olajrészvények emelkedését az olajár drágulása is segítette.

A korábban jól teljestő gyógyszerpapírok közül a Richter csupán 1 százalékkal 35 650 forintra emelkedett, míg az Egisnek csak 0,1 százalékos növekedésre futotta, ami 18 615 forintos árfolyamot jelentett zárásra.

A Magyar Telekom 0,4 százalékkal 525 forintra drágult, de ennél a részvény fontos figyelembe venni, hogy a nagyok közül egyedüliként emelkedett szerdán is.

Nagyot emelkedett a Synergon részvénye is. A vezérigazgató lapunknak adott interjújában beígért nyereség hatására a részvény több mint 11 százalékkal 256 forintra nőtt a nap végére.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!