Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az előző naphoz hasonlóan megint az OTP vezette a BUX emelkedését. A bankpapír már a nap elején gyorsan átlépte az inkább csak lélektani ellenállásnak számító 5000 forintot, és e szint felett tudott maradni egész nap. Végül 3,8 százalékkal 5105 forintra emelkedett, így továbbra is megmaradt a 4400-5400 forintos sávban a bankpapír. Az egyetlen aggasztó jel az emelkedésben hívők számára a továbbra is viszonylag alacsony forgalom lehet, mivel ismét 11 milliárdért kereskedtek a részvénnyel.

Jól szerepeltek a gyógyszergyártók is, a Richter árfolyama 2,1 százalékkal 44 900 forintra emelkedett. Az Egis ennél is többet 3,5 százalékot drágult, ami 20 890 forintos utolsó értéket jelentett.

Az előző nap lemaradó Mol kedden sem tartozott a legacélosabb részvények közzé, a 20 000 forintos záró ár azért 1 százalékos pluszt jelentett a nap végére. Ugyanakkor érdekesen alakult a Magyar Telekom árfolyama. A kedden még felfelé száguldó részvénynél mintha szerdán kapcsoltak volna a befektetők, hogy változott a hozamkörnyezet, és ezt lereagálva esett vissza a papír árfolyam. Az osztalékrészvény 1,2 százalékkal így 680 forintra csúszott le.


A BUX így összességében 1,6 százalékkal 22 303 pontra drágult, míg a decemberi határidős lejárat 2 százalékkal 22 500 pontra nőtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!