Nem számítanak kamatemelésre

Az Európai Központi Bank (ECB) és a Bank of England (BoE) is monetáris politikai döntésre készül ma, ami általános elemzői várakozás szerint az lesz, hogy úgy kell hagyni az irányadó kamatokat, ahogy vannak.
NAPI, 2002. június 6. csütörtök, 11:47

Az ECB 3,25 százalékon hagyja az eurózóna irányadó kamatát - véli a Bloomberg által megkérdezett 36 elemző mindegyike, és a brit jegybank se változtat a 4 százalékon (ez utóbbit illetően nem teljes az egyetértés, hárman elképzelhetőnek tartják hogy a BoE megkezdi a kamatemelést). Az ECB tavaly összesen 1,5 százalékponttal, a BoE 2 százalékponttal vitte lejjebb a kamatszintet és a fellendülés elég lassú ahhoz - mondják az elemzők - , hogy még ne kelljen bolygatni. A határidős piacok jelzései szerint leginkábba harmadik negyedévre várható a kamatemelés.
A brit jegybank magyar idő szerint 1-kor, az eurózóna központi bankja háromnegyed 2-kor teszi közzé döntését.Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK