Nem talál irányt a tőzsde a hétvége után

Oldalazással nyitott hétfőn a Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe, így egyelőre nem tudni, merre lesz a tartósabb irány. Pedig lenne ok az emelkedésre, hiszen az OTP például lassan megint az 5000 forintos szinttel kacérkodhat, a Telekomot pedig ma még 50 forintos osztalékkal lehet megvenni.
Beke Károly, 2013. május 6. hétfő, 09:33
Fotó: Napi.hu

A hétfői nyitás után 18 346 pontig erősödött a BUX index, ez 0,15 százalékkal volt magasabb a múlt pénteki záróértéknél. A forgalom a megszokott volt a kezdés után, meglepő talán csak az, hogy a Magyar Telekom vezet 250 milliónyi üzletkötésével.
A vezető részvények felemás hangulatban indították a napot, az OTP például 4780 forinton stagnált az első percekben, míg a Mol 16 260 forintos árfolyama 0,6 százalékkal magasabb volt a péntekinél. Meglepő módon a Magyar Telekom egy százalékos esés után 406 forinton cserélt gazdát, holott ma lehet utoljára az 50 forintos osztalékkal megvenni a papírt.

A gyógyszergyártók közül a Richter 0,3 százalékos pluszban 33 990 forinton kezdte a hetet, míg az Egis 18 195 forintos ára 0,25 százalékkal volt magasabb a péntekinél.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK