Nem találják az irányt az ázsiai tőzsdék

Vegyesen zártak a vezető ázsiai tőzsdék csütörtökön, és a még nyitva tartó néhány piacon sincs egyértelmű trend.
Dzindzisz Sztefan, 2018. március 22. csütörtök, 08:01
Fotó: Napi.hu

A már bezárt tőzsdék közül a tokiói értéktőzsde irányadó Nikkei225 indexe 0,92 százalékkal, 21 578 pontra emelkedett, a részvények szélesebb körét felölelő Topix index pedig 0,60 százalék növekedéssel fejezte be a napot.

A már szintén bezárt ausztrál tőzsde irányadó mutatója 0,22 százalékkal gyengült, a tajvani tőzsdemutató pedig 0,05 százalék mínuszban fejezte be a napot. (Korrigált a Facebook, kilőtt az olajár.)

A reggel 7 órakor még nyitva tartó hongkongi tőzsde 0,27 százalékos csökkenést, a sanghaji börze irányadó mutatója pedig 0,50 százalékos gyengülést jelzett, miközben a szöuli Kospi mutató 0,25 százalékos pluszban állt - írja az MTI.

A tokiói tőzsdezáráskor, reggel 7 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 3 cent emelkedéssel 69,50 dolláron állt.

Fotó forrása: Pixabay

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK