Tokióban a Nikkei-225 index 0,39 százalékkal, 68,17 ponttal nőtt, 17 674 pontra erősödött. Heti szinten 0,9 százalékkal, havi szinten 1,3 százalékkal erősödött a Nikkei. Pénteken a kedvező vállalati negyedéves jelentések felfelé tolták a részvényárfolyamokat. A Nomura Holdings és az Advantest feldolgozóipari vállalat jó eredményekről számolt be, de a SoftBank papírjai 3,4 százalékot veszítettek értékükből és visszafogták a tőzsdei növekedést.

Szöulban a dél-koreai Kospi index 0,09 százalékos, 1,76 pontos gyengülés után 1949 ponton fejezte be a napot, de havi szinten 1,8 százalékkal erősödött. Pénteken az ország legnagyobb acélipari vállalatának, a POSCO részvényárfolyamának csökkenése húzta lefelé a dél-koreai indexet. A POSCO árfolyama 7,7 százalékot zuhant rossz negyedéves jelentése miatt.

Sydneyben az S&P/ASX-200 index 0,34 százalékkal, 18,82 ponttal nőtt, 5588 ponton végzett, heti szinten 1,6 százalékot erősödött, utoljára tavaly szeptemberben volt ezen a szinten. Az energiaipari és a bányaipari cégek papírja teljesítettek jól pénteken. A BHP Billiton árfolyama 1,1 százalékkal, a Rio Tintoé 0,9 százalékkal, a Fortescue Metals csoporté 5,8 százalékkal nőtt.

Az ausztrál befektetők vásárlási kedvét növelte, hogy többségük szerint hamarosan kamatcsökkentéssel vagy más módszerrel, de lazíthat monetáris politikáján az ausztrál jegybank.

A tokiói záráskor még nyitva tartó hongkongi tőzsdén 0,06 százalékos, a sanghaji tőzsdén 1,10 százalékos gyengülés volt. Sanghajban a kínai tőzsdefelügyelet vizsgálatot folytat 46 cég ellen, amelyek hitelfelvételekkel finanszírozott tőzsdei tranzakciókkal esetleg túlzottan nagy hatással lehettek a kínai részvénypiacra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!