A mindössze három elemű elemző konszenzus szerint 10 százalékkal eshetett vissza az Állami Nyomda árbevétele a tavalyi utolsó negyedévben az egy évvel korábbihoz képest. Az üzemi eredmény a várakozások szerint 11 százalékkal csökkenhetett, az EBITDA 16 százalékkal lehet alacsonyabb. A nettó eredmény is 18 százalékos visszaesést mutathat az utolsó 3 hónapban, így a cég részvényenkénti eredménye éves szinten nagyjából 73 forintra csökkenhetett a 2008-as 91,7 forintról.

A Nyomda idei gyengébb szereplésére hatással lehetett az okmányirodák készletleépítése - emeli ki elemzésében a Concorde Értékpapír Zrt.


Ugyanakkor az idei évbne már mindekét céggel foglakozó elemző növekedést vár a bevétel és a proitsoron is, ebben nagy segítséget jelenthet az országgyűlési választások lebonyolításából származó profit.

A Concorde az Állami Nyomda részvények év végi célárfolyamát változatlanul 1152 forintra teszi, egy nemrég az Erste szakembereinek tollából napvilágot látó elemzés 1100 forintra becsülte a papírok fair értékét.



Nagyításhoz klikkeljen a képre!

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!