Nem tartott az euróval a forint

Délután euró vásárlók jöttek a piacra.
Deák Bálint, 2012. szeptember 25. kedd, 16:02
Fotó: Napi.hu

Délelőtt még tovább tartott a dollár lassú erősödése, azonban tartósan nem tudott a keresztárfolyam az 1,29-es szint alatt maradni. Délután viszont különösebb hír nélkül hirtelen erősödni kezdett az euró, és nagyon gyorsan az 1,296-os szintig rántották fel a keresztárfolyamot. Piaci pletykák szerint nagyobb hedge fundok jelentek meg euró vevőként. A forint ennek ellenére külön életet élt. A magyar kamatdöntésig a korábbi 280-285 közötti sáv közepén toporgott az árfolyam. Utána sem történ lényeges elmozdulás, hiszen a 283-as szinttől alig távolódott el a forint árfolyama. A nyugalom azonban látszólagos volt, hiszen az euró erősödése optimimzmust hozott minden devizapárra kivéve a forintot.

Délután így egy dollárért 219 forintot kellett adni, míg egy frank 234 forintba került.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

gewinner62, 2012.09.25 17:28

usd index esett 79.75-ről 79.34 -re ezért az euro happység...majd 83 felett meg lesz hiszti....remélem minél hamarabb!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html