Nem tartott sokáig az öröm a forint piacán

A reggeli GDP-adatok segítettek, ám napközben elfogyott a lendület.
Napi.hu, 2014. május 15. csütörtök, 16:57
Fotó: Reuters

Miután a reggeli órákban a KSH közölte, hogy gyorsbecslése szerint a magyar GDP - kiigazítás nélkül, nyersen számolva - 3,5 százalékkal nőtt 2014 januárja és márciusa között az egy évvel korábbihoz képest, erősödni kezdett a magyar deviza az euróval szemben és fél óra alatt 304-ről 302,7-ig erősödtünk.

A jó hír hatása azonban mérsékelt volt, így a délután folyamán lassan visszacsordogált az árfolyam: öt óra előtt pár perccel már ismét 304,6 forintot kértek egy euróért. A piac szerint egyébként 305 és 310 közötti az a tartomány, ahol a közeljövőben várhatóan megmaradhat a hazai fizetőeszköz.

A nap folyamán több hír is befolyásolta az árfolyamot, így például az eurózónás, illetve amerikai inflációs adat. Ez utóbbi egyébként áprilisban 0,3 százalékkal nőtt a szezonálisan kiigazított adatok alapján.

Délután öt óra előtt pár perccel tehát egy dollár 222,3, egy font 373,2, egy svájci frank 249,7, míg a jaoén jen 2,1879 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK