A tegnapi MNB bejelentést követő forintgyengülésből egyelőre nem tud magához térni a magyar deviza árfolyama. Az eurót a reggeli órákban 312 forint körül vették a bankközi devizapiacon, az euró enyhe gyengülésének köszönhetően drágult viszont a dollár mintegy 50 fillérrel, 280,5 forintra.

A forint tegnapi gyengülésével elesni látszik az eddig erős ellenállásként funkcionáló 310 forint forintos szint a kurzusban, s ez annullálta a grafikonon a néhány hónappal ezelőtti kedvező jelzést a hosszabb távú árfolyamalkulás szempontjából, amelyet a 300 forint alá történő látogatás jelentett.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!