Nem tett jót az erős dollár a Coca-Colának

Csökkent a Coca-Cola negyedéves profitja, főleg a költségcsökkentésekkel kapcsolatos egyszeri tételek miatt, de gyengítette a cég eredményét az erős dollár is.
MTI-Eco, 2015. október 21. szerda, 17:40
Fotó: Napi.hu

A világ legnagyobb üdítőital gyártója szerdán azt közölte, hogy az október 2-val végződött harmadik negyedévben a konszern adózott eredménye 1,45 milliárd dollárra csökkent az egy évvel korábbi 2,11 milliárd dollárról. Az egyszeri tételek nélküli profit 51 cent lett, 1 centtel több az elemzői várakozások átlagánál.

Az árbevétel 11,98 milliárd dollárról 11,43 milliárd dollárra csökkent, kisebb lett az elemzők által várt 11,61 milliárd dollárnál. A negyedévben a szénsavas üdítőitalok eladásának volumene 2 százalékkal, a szénsavmentes üdítőitaloké 6 százalékkal nőtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK