A SET index 0,7 százalékkal nőtt szerdán, immár második napja mutatva nyereséget, miután a kormányellenes tüntetők és a biztonsági erők közti összecsapásokban 16 ember meghalt - cikkez a Bloomberg. A tüntetők 31 épületet gyújtottak fel Bangkokban, jóval később az este 8 órás kijárási tilalom után. Az újsághírek azt mutatják, hogy elég nagy a katasztrófa - hangsúlyozza Mobius, hozzátéve: a befektetők mégis elkülönítik ezeket az eseményeket és az mondják, hogy igen, vannak problémák és lesznek zavargások, de az ország meg fogja oldani ezeket és a kereskedés folytatódni fog. A harcok folytatódtak ma reggel is, míg a  Central World bevásárló és üzletközpontban 10 órán keresztül tartó tűz miatt az összeomlás veszélye fenyegeti az épületet. A tüntetők tegnap felgyújtották az értéktőzsdének helyet adó épületet is. A pénzügyi intézmények zárva tartanak ma és holnap, közölte a jegybank. Egyes szakértők szerint a tüntetéseknek hosszabb távon lehetnek hatással a részvény- és devizapiacokra. A részvénypiac szárnyalása szerintük rövid életű lehet, mivel nőtt a politikai szakadék. Az erőszak alkalmazása, amellyel a politikai zavargásokat próbálják megszüntetni, nem hoz hosszú távú megoldást. A harag újabb tiltakozásokat válthat ki - hangsúlyozzák. A külföldi befektetők 38,7 milliárd thai baht-ot húztak ki az alapkból a helyi részvénypiacon az elmúlt 11 napban, ami rekord érték az elmúlt egy évtizedet nézve, mivel aggódnak amiatt, hogy a tiltakozások érintik a kereskedést és negatív hatással lesznek a turizmusra, ami lelassítja a gazdaságot. A SET index 5,5 százalékkal kúszott föl, mióta a legutóbbi tiltakozások elkezdődtek március 12-én, ami a második legjobb teljesítmény Törökország után az  MSCI Emerging Markets Index 22 országát nézve. A baht 1 százalékkal erősödött ugyanebben az időszakban, ami szintén a második legjobb teljesítmény a 26 feltörekvő országban.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!