Nem tudja a világ, merre induljon

Vegyesen zártak a vezető ázsiai tőzsdék csütörtökön, ez várható a főbb európai indexeknél is - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2018. március 29. csütörtök, 09:57
Fotó: Reuters

A már bezárt tőzsdék közül a tokiói értéktőzsde irányadó Nikkei225 indexe 0,50 százalékkal, 21 136 pontra emelkedett, a részvények szélesebb körét felölelő Topix index pedig 0,26 százalék növekedéssel fejezte be a napot.

A már szintén bezárt ausztrál tőzsde irányadó mutatója 0,52 százalékkal gyengült, a tajvani tőzsdemutató pedig 0,18 százalék mínuszban fejezte be a napot.

A reggel 8 órakor még nyitva tartó hongkongi tőzsde 1,16 százalékos, a sanghaji börze irányadó mutatója 0,34 százalékos, a szöuli Kospi mutató pedig 0,78 százalékos pluszban állt.

A tokiói tőzsdezáráskor, reggel 8 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 18 cent (0,26 százalék) emelkedéssel 68,94 dolláron állt.

Tévelygés jöhet Nyugat-Európában

Elemzők arra számítanak, hogy a londoni FTSE 0,35 százalék gyengüléssel kezdheti a napot, ugyanakkor a frankfurti DAX 0,02 százalékkal erősödhet, a párizsi CAC index pedig 0,05 százalékkal emelkedhet a kereskedés kezdetén.

Csütörtökön egyebek között olyan adatok befolyásolhatják a trendet, mint a márciusi német munkanélküliségi és inflációs szám, továbbá az amerikai személyi jövedelmekre és kiadásokra vonatkozó februári adat.

Szerdán a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 0,64 százalékkal erősödött, Frankfurtban a DAX-30 0,25 százalékkal gyengült, Párizsban a CAC-40 indexe pedig 0,29 százalék pluszban zárt.

Budapesten enyhe emelkedést várnak.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK