Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A határidős jegyzések azt vetítik előre, hogy a londoni FTSE-100 4 ponttal csökken, a frankfurti DAX-30 viszont 40 ponttal, a párizsi CAC-40 pedig 10 ponttal emelkedik a nyitásban. A piacok az euróövezeti inflációs és munkanélküliségi adatokra, továbbá a vállalati eredmény-beszámolókra figyelnek.

Kedden gyengüléssel zártak a vezető európai értéktőzsdék. A DAX 0,95 százalékkal, az FTSE-100 1,09 százalékkal, a CAC-40 pedig 0,87 százalékkal esett. Az euróövezeti EuroStoxx50 0,88 százalékkal ment le.

Az ázsiai piacok a Wall Street keddi nagy esése után vegyesen teljesítenek. A tokiói Nikkei-225 0,83 százalékkal csökkent, mivel a jen erősödése rontja a japán vállalatok versenyképességét. A legnagyobb mértékben a bányászati és a vas- és acélipari papírok gyengültek.

A kínai tőzsdéken a Shanghai Composite Index 0,6 százalékkal süllyedt, a hongkongi Hang Seng index viszont tartotta magát.

Az olajpiacon folytatódott a jegyzés lemorzsolódása, miután az American Petroleum Institute közölte, hogy becslése szerint az amerikai olajkészletek a múlt héten 3,2 millió hordóval nőttek.

A globális referencia minőség, az északi-tengeri Brent hordójának ára szerda kora reggelig 53 centtel 67,99 dollárra, a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) fajta ára pedig 56 centtel 63,94 dollárra csökkent.

A dollár kissé gyengült, az euró 1,2437 dollár körül forgott az előző esti 1,2403 dollár után.

Az arany kissé drágult. A fém unciáját (31,104 gramm) szerda reggel 1341,15 dollár körül jegyezték az azonnali piacon, 0,2 százalékkal magasabban, mint előző este.

A fotó forrása: AFP/Geof Caddick.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!