Nem tudnak esni a tőzsdék

Vártnál jobb amerikai makroadatok és felvásárlási hírek repítették egyre feljebb az amerikai részvénypiacokat kedden. A vezető részvényindexek újabb rekordszintekre emelkedtek. Eközben a hagyományos menekülőtermékek, így az arany árfolyama is esett.
portfolio.hu, 2014. május 27. kedd, 22:38
Fotó: Reuters

Újabb csúcsra emelkedtek az amerikai tőzsdék, a Dow Jones index 0,4 százalékkal 16675 pontra, az S&P 500 0,6 százalékkal 1912 pontra emelkedett. A kissé lemaradó technológia szektor és a kisrészvényeket tömörítő indexek az átlag felett teljesítettek.

Több mint 2 százalékot esett ma az arany árfolyama, amiben a kedvező befektetői hangulat és technikai okok is szerepet játszottak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK