Nem tudott fizetni a BTel

A BTel továbbra is likviditás problémákkal küzd, így nem tudta a társaság az általa forgalomba hozott BTEL 2014/B elnevezésű kötvény tőketörlesztését és kamatfizetését a határnapon teljesíteni.
portfolio.hu, 2014. december 20. szombat, 11:53
Fotó: Napi.hu

A problémák orvoslása szempontjából meghatározó lett volna a december 19-ére összehívott rendkívüli közgyűlés, de a megjelentek számára való tekintettel azt határozatképtelennek minősítették. A megismételt közgyűlés december 29-én lesz.

A BTel által forgalomba hozott BTEL 2014/B elnevezésű, 100 ezer forint névértékű dematerializált kötvény tőketörlesztését és kamatfizetését az információs összeállításban foglaltak szerinti határnapon (október 23.) teljesíteni nem tudta.

A társaság likviditási problémáinak megoldásával összefüggésben jelenleg reorganizációs folyamatok zajlanak, melynek egyik legfontosabb állomása a december 19-re meghirdetett rendkívüli közgyűlésen meghozandó döntések lettek volna, mely a megjelentek számára tekintettel határozatképtelennek minősült.

Így a megismételt közgyűlés december 29-én 13 órától lesz.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

coni, 2014.12.20 23:26

A felügyelet (MNB) nincs a helyzet magaslatán. A főrészvényes (Rahimkulov-család) egyben az OTP főrészvényese? A Mol-ban is érdekelt? Új szerencsejáték van kialakulóban?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

620829, 2014.12.20 12:39

én anno már szóltam...vállalti kötvény 4-5 -szörös hozam igérettel-mint a banki kamatok....KEZDETTŐL FOGVA ERRE JÁTSZOTTAK---PERSZE ŐK JÓL JÁRTAK...PAPÍRT ADTAK EL SEMMIÉRT+
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html