Kereskedők szerint a forintnak nem tett jó t az euró/dollár árfolyam csökkenése és az egyre szaporodő pletykák, amelyek szerint az októberben esedékes felülvizsgálatkor az egyik nagy hitelminősítő várhatóan rosszabb osztályzatot ad majd a szuverén magyar adósságra.

Az euró árfolyama kora délelőtt 298-ig emelkedett, maj e körül ingadozott kora délutánig. Az amerikai tőzsdenyitás előtt a tőzsdék emelkedésével párhuzamosan a forint is tett egy kísérletet az erősödésre, de csak 296,50-ig jutott, majd visszatért a 298 alatti régióba.

A nap a devizapiacokon a dollár erősödése jegyében telt, többnapos korrekció után az euró/dollár folytatta tegnap megkezdett esését. A kurzusnak az 1,3650-es támasz jelentett megállót, ahonnan 1,3720-ig pattant föl, majd ismét vissszatért 1,37 alá. A dollár/forint kurzus a tegnapi 209,20-as mélypontról ma délelőtt 218,50-ig emelkedett, délután dél ötkor 217,50-en jegyezték a dollárt.

Kisebb svájci frank erősödés is megfigyelhető volt délelőtt, a kurzus 1,2330 és 1,2360 között ingadozott az euróval szemben, ami a forint gyengülése miatt 240 forint fölé dráguó frankárfolyamot jelentett. Kedd délután fél ötkor már csaknem 241 forint volt az alpi deviza egysége.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!