Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvénypiac múlt heti forgalma 41,80 milliárd forint volt, szemben az előző heti 46,84 milliárd forinttal.

A vezető részvények közül a legstabilabbnak az OTP bizonyult, 0,26 százalékkal erősödött a múlt héten, míg leggyengébben a Richter szerepelt, 4,98 százalékos eséssel.

Hétfőn több mint 8 milliárd forintos, az átlagosnál kicsit magasabb forgalom mellett kiemelkedően teljesített a magyar piac. A régió is felülteljesítette a nyugati börzéket. A magyar tőzsdét elsősorban az OTP húzta, ami az orosz piac stabilizálódásának volt köszönhető, és a Richter felülteljesítését is ez magyarázta a szakértők szerint.

Kedden negatív volt a hangulat az összes európai tőzsdén, ami a magyar piacra is hatással volt, a BUX közel hatszáz pontot esett. A Mol árfolyamának négyszáz forintos esésében a nemzetközi hangulaton túl az is szerepet játszott, hogy egy nyilatkozat szerint jelentős eszközleírásokat hajthat végre a cég a csökkenő olajárak miatt. Ettől félve adhatták el a befektetők az olajcég papírjait. A forgalom - 10,7 milliárd forinttal - a heti csúcsán állt.

Szerdán nap közben folyamatosan romlott a hangulat a tőzsdéken - az európai börzéken és a tengerentúlon is - az indexek 0,5-1 százalékos esést produkáltak. A nap vesztesei az európai bankrészvények voltak, átlagban 4-4,5 százalékot veszítettek értékükből. Ehhez képest az OTP 11 forintos esése elhanyagolható volt. A forgalom - a hét további napjaira is - beállt a 7,5 milliárd forint körüli értékre.

Csütörtökön - több mint 150 pontos erősödéssel - pluszban zárt a BUX. A kereskedés nyertese az OTP volt, a bankpapír 2 százalékkal erősödött. Szintén jól teljesített a Mol, az olaj árfolyamának emelkedése miatt.

Pénteken a régió börzéi jobban teljesítettek nyugat-európai társaiknál. Az OTP és a Magyar Telekom árfolyama gyakorlatilag nem változott, viszont a Mol több mint 2 százalékkal erősödött. Ez utóbbit azzal magyarázták a szakértők, hogy a cég visszavonta saját részvényeit a Magnolia kötvények mögül, így a megmaradt részvényekre magasabb osztalék jut.

Az OTP 6110 forinton zárta a hetet, ez 16 forinttal, 0,26 százalékkal magasabb az előző heti záróáránál.

A Mol az előző pénteki záráshoz képest 40 forinttal, 0,29 százalékkal esett, 13 900 forintot ért pénteken.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forintos, 0,51 százalékos csökkenéssel zárta a hetet.

A Richter értéke 279 forinttal, 4,98 százalékkal esett, 5320 forintot ért az utolsó kereskedési napon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!