Nem vágott az ECB

A ECB a várakozásoknak megfelelően 4,00 százalékon hagyta az eurózóna irányadó kamatát.
NAPI Online, 2007. december 6. csütörtök, 13:59
Fotó:

A eurózóna monetáris politikájának irányítói nem követték brit kollégáikat, akik 25 bázispontos lazításról döntöttek. A piaci szereplők most az ECB elnökének szavaira várnak, arra, hogy Jean-Claude Trichet sajtótájékoztatójából lehet-e következtetéseket levonni a következő kamatdöntéssel kapcsolatban. A piac először ismerkedhet majd az ECB 2009-es gazdasági növekedésre és inflációra vonatkozó becslésével. Az elemzők egyébiránt nem számítanak kamatcsökkentést valószínűsítő kommentárra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK