Nem változott a 12 hónapos dkj átlaghozama

Hozamváltozás nélkül értékesített 12 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján - adta hírül az MTI.
Domokos Erika, 2018. február 8. csütörtök, 12:43
Fotó: Napi.hu

Az ÁKK 30 milliárd forintért hirdetett meg jegyzésre diszkont kincstárjegyet. Az elsődleges forgalmazók 28,10 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot, amiből az ÁKK csökkentett értékesítéssel 20 milliárd forintot fogadott el.

Az aukciós átlaghozam 0,00 százalék volt, azonos az előző aukción kialakult 0,00 százalékos átlaghozammal és a szerdai másodpiaci referenciahozammal.

A 12 hónapos dkj aukciós hozama az év elején mínusz 0,01 százalék volt, 2017 elején 0,26 százalék volt, 2016 elején pedig 0,93 százalék.

A 12 hónapos diszkont kincstárjeggyel együtt piacra vitt 5 éves változó kamatozású kötvényből az eredetileg meghirdetett 6 milliárd forint helyett 7,5 milliárd forintért értékesített kötvényeket az ÁKK, miután az elsődleges forgalmazóktól 13,92 milliárd forint értékű ajánlat érkezett - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK