Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A BOJ monetáris bizottságának csütörtöki kamatdöntő ülése után kiadott közlemény szerint a jegybank nem változtatott a mínusz 0,1 százalékos irányadó rátán, amelyet még a múlt év elején vezetett be azért, hogy a reálgazdaságba terelje a kereskedelmi bankok pénzeszközeit.

Ezen kívül megerősítették, hogy a tízéves japán államkötvény hozamát zéró szint körül tartják - írja az MTI.

Nem módosította a testület a 2013 áprilisában meghirdetett eszközvásárlási program évi 80 ezer milliárd jenes, nagyjából 681 milliárd dolláros keretösszegét sem. A pénzügyi eszközök, elsősorban államkötvények vásárlására fordított pénztől a jegybank azt reméli, hogy a közel két évtizedes defláció után elindítja az árak emelkedését a világ harmadik legnagyobb gazdaságában.

A BOJ javította a japán gazdaság növekedésére vonatkozó áprilisi előrejelzését, így immár arra számít, hogy 1,6 százalék helyett 1,8 százalékkal növekedhet a hazai össztermék (GDP) a márciusban záruló költségvetési évben. (Hamarosan véget érhet a bőkezűség - ez Magyarországnak is rosszat tehet.)

A maginflációs várakozását viszont 1,4 százalékról 1,1 százalékra csökkentette, ami még távolabb áll a 2 százalékos jegybanki célszámtól.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!