Nem veszik a Schweinsteiger polókat - zuhan az Adidas

Talán a német vereség a foci EB elődöntőjében is szerepet játszhat abban, hogy ma piaccal szemben esnek az Adidas részvények.
NAPI, 2012. június 29. péntek, 12:27
Fotó: Napi.hu

Nem sikerült átragadnia a ma reggeli, az EU csúcson eddig elért eredmények hatására kibontakozó jó hangulatnak az Adidas részvények piacára. A sportszergyártó részvényei eddig 2 százalékkal gyengültek a frankfurti kereskedésben, míg a DAX index 1,3 százalékos emelkedést mutat úgy, hogy az Adidason kívül az összes többi indexkomponens erősödik.


DAX komponensek, Forrás:finance.yahoo.com

Persze a részvények kedvezőtlen teljesítményében minden bizonnyal szerepet játszik az is, hogy a Nike Inc. tegnap tőzsdezárás után megjelent gyorsjelentésében 2009 óta első ízben csökkenő negyedéves profitról számolt be, elsősorban a növekvő költségek, s a visszaeső európai eladások miatt. A Nike részvényei a gyorsjelentés megjelenése után közel 13 százalékkal zuhantak a zárás utáni kereskedésben.

Az Adidas mezt viselő német válogatott eddigi sikerei mindenesetre hozzájárultak a társaság eddigi negyedévekben tapasztalt kedvező pénzügyi teljesítményéhez, s az eddig eléggé kedvező trendet mutató részvényárfolyam alakuláshoz, a cég korábbi bejelentése szerint idén mintegy 1,6 milliárd eurónyi bevételt remél a futballmezek és cipők eladásából, ezzel a cég ebben a kategóriában túlszárnyalhatná 2010-ben, a világbajnokság idején elért 1,5 milliárd eurós bevételi rekordját. Ehhez jelentősen hozzájárulhat, hogy a múlt hét végéig már több, mint egymillió darabot értékesítettek a hivatalos német mezből - közölte a társaság.

A németeket 2-1 arányban legyőző olasz válogatott mezét adó Puma részvényei 0,3 százalékkal erősödnek. Érdekesség, hogy - természetesen inkább a kedvezőtlen negyedéves eredmény hatására - a Nike részvényei, amelynek mezét a két napja kiesett portugál válogatott viselte, a kiesés óta a tegnapi tőzsdén kívüli árakat figyelembe véve két nap alatt 14 százalékkal zuhantak.

Ha csak a foci EB eredményei alapján akar valaki részvényeket vásárolni, akkor persze az Adidas számára van remény, hiszen az olaszokkal szemben döntőt játszó spanyol válogatott mezén szintén a három csíkos embléma villog.

A részvények most mindenesetre már sokadszorra tesztelik 55 euró körüli támasz szintjüket, amely ha elesik, akkor a technikai elemzés szabályai szerint akár további jelentős zuhanást vetíthet előre a részvényárfolyamban.

Adidas részvényárfolyam

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK