A vezető részvények között csak a vártnál jobb negyedéves gyorsjelentéssel előrukkoló, valamint - hacsak nem lesz nagyobb volumenű akvizíció - 70 forintos osztalékot ígérő Magyar Telekom papírjai erősödtek, 0,5 százalékkal 925 forintra. A Mol ezzel szemben 1,5 százalékkal 25 880 forintra zuhant, bár délelőtt egy kitörési kísérlet során 26 300-on is megfordult. Délnek vette az irányt az OTP és a Richter is, előbbi a legjobb pillanatokban is csak a 9290-es szintet közelítette meg, de végül 1,3 százalékkal 9210 forintra esett, míg utóbbi 0,8 százalékkal 36 735 forintra süllyedt, bár kora délután még némi erősödésre is volt remény. Bár a Napi által megkérdezett elemzők a nyereség csökkenését prognosztizálva borúlátóan nyilatkoztak az Egis holnap megjelenő gyorsjelentése előtt, a gyógyszergyártó részvényeinek árfolyama - a 2,2 százalékos szerdai zuhanás után - 0,4 százalékkal 21 110 forintra korrigált. A Rába piacán nem csak az érdeklődés esett vissza, hanem az árfolyam is: a korábbi napok egymilliárd forint feletti adásvételei után négyszázmillió forintos forgalomban 2,3 százalékkal 2101 forintra zuhant a gépipari részvény. A nap vesztese címet a Phylaxia érdemelte ki, miután a 7,4 százalékot jelentő 2 forintos zuhanással 25 forinton landolt. A legnagyobb nyereséget két, érdemi likviditással nem rendelkező papír produkálta: a Bookline 12, a Csepel 20 százalékkal drágult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!