Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A legnagyobb mértékben 6,36 százalékkal a Richter árfolyama emelkedett, a gyógyszergyári papír 5670 forinton zárt pénteken, heti forgalma meghaladta a 11,3 milliárd forintot.

A Mol 2,63 százalékkal ért többet, mint egy héttel korábban, a kereskedést 16 605 forinton zárta pénteken, a heti forgalma több mint 7,2 milliárd forint volt.

A Magyar Telekom árfolyama stagnált, 439 forinton fejezte be a kereskedést pénteken, a heti forgalma meghaladta a 2,2 milliárd forintot.

Az OTP-papír 0,21 százalékkal csökkent egy hét alatt, a bankpapír 6312 forinton zárt pénteken, több mint 35 milliárd forintos forgalmat ért el a héten.

Hétfőn a Brexit miatt a nemzetközi és a magyar tőzsdén is negatív hangulat, eladói nyomás uralkodott. A BÉT közepes forgalmat ért el a nap folyamán.

Kedden az utóbbi napok viharos kereskedése után a magyar tőzsde fellélegzett, az összes hazai blue chip drágult. Ezen belül is a bankpapírok szerepeltek a legjobban, részben a Moody's döntése miatt. A hitelminősítő ugyanis pozitívra javította a magyar bankrendszer kilátását a tavaly július óta érvényben tartott stabilról, azzal indokolva a lépést, hogy a javuló magyarországi működési környezet valószínűleg jót tesz a bankok eszközminőségének és tőkehelyzetének, és a szektor ismét nyereségessé válhat.

Szerdán eseménytelen volt a kereskedés, közepes forgalom mellett, szinte oldalazott a piac. A blue chipek közül az OTP-részvények árfolyamára a menedzsmenthez köthető sajátrészvény-vásárlás pozitívan hatott.

Csütörtökön a Brexit-szavazás utáni sokk elmúltával kedvező lett a nemzetközi piaci hangulat. A nyugat-európai indexekkel szemben azonban a magyar tőzsde valamennyit esett és napi mélypontjához közel zárt.

Pénteken a kereskedés a nemzetközi hangulattal ellentétesen mozgott alacsony forgalomban, a régióban egyedül a magyar papírok gyengültek. A nemzetközi hangulattal ellentétes mozgásnak magyar specifikus oka nem volt, az elmúlt napok teljesítményének korrekcióját hajtotta végre a budapesti börze. A részvénypiacok "kiheverték" a brit népszavazás eredményét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!