Nem volt jó napja Budapestnek

Mínuszban zárt a Budapesti Értéktőzsde.
Napi.hu, 2014. október 28. kedd, 17:17

A kereskedés végén 0,5 százalékos mínuszban állt a BUX, az esésből a Mol 1,1, az OTP pedig 0,7 százalékkal vette ki a részét. Erősödött viszont a Magyar Telekom, mégpedig 0,3 százalékkal, míg a Richter stagnált.

A forgalmat nézve az OTP vitte a prímet 2,2 milliárddal, a második helyre a Richter fért fel 833 millióval, míg a képzeletbeli dobogó legalsó fokára a Mol került 526 millióval.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tever kneif, 2014.10.28 19:19

Megvan az MNB döntése!
2014. október 28.

A MAGYAR REAL GAZDASÁG TOVÁBBI ZAVARTALAN NŐVEKEDÉSE BIZTOSITOTT.

A Magyar Nemzeti Bank 2,1 százalékon tartotta a kamatokat, tehát a várakozásoknak megfelelően döntött.

A jegybanki közleményben megfogalmazott üzenetek nem változtak meg: az aktuális alapkamat szerintük összhangban van a céljaikkal.

Az inflációs nyomás tartósan mérsékelt maradhat.

A Monetáris Tanács megítélése szerint a hazai gazdaság bővülése a korábbiaknál kiegyensúlyozottabb szerkezetben valósulhat meg, és a belső kereslet növekedéshez való hozzájárulása egyre jelentősebb lehet.

Az EU-források növekvő felhasználása, illetve a Növekedési Hitelprogram következtében is enyhülő hitelkorlátok elősegítik a beruházások élénkülését. A háztartások fogyasztása is fokozatosan élénkülhet.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tsz-elnok, 2014.10.28 18:47

Nyugati befektetok birtokoljak a feltucat magyar reszveny 80-85%-at. Ha azok egyszer azokat "dumpolnak" vege lenne a BUX-nak, konyec, ende, fin, end, finite.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tever kneif, 2014.10.28 18:34

DIREKT INVESZTICIORA VAN SZŰKSÉGE A MAGYAR REAL GAZDASÁGNAK.

Magyarország a hídfő szerepét tölti be a kínai-európai együttműködésben,fogalmazott Vang Ji, kínai külügyminiszter, amikor Pekingben fogadta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert kedden

A keleti nyitás ujabb eredményei Kinával oriási lendűletet ad a magyar gazdaságnak.

A magyar mezőgazdasági és élelmiszeripari export kiváltságos lehetőségekhez jutott, megnyílt az út a magyar sertés-, liba-, kacsa- és nyúlhús előtt" - közölte a miniszter. Hozzátette, négy magyar vállalat már engedélyt is kapott az exportra, kettőnek az engedélyei pedig már készülőfélben vannak.

Magyarország eddig egyedülálló módon rendelkezik ilyen sok engedéllyel.

A kínai és a magyar Eximbank vezetői kedden a pekingi magyar nagykövetség épületében aláírtak egy megállapodást, amely szerint 200 millió euróról 300 millió euróra bővítik azt a közös hitelkeretet, amely közös beruházások, illetve a Kínába irányuló magyar export finanszírozását szolgálja.

2003 és 2013 között a kereskedelmi forgalom értéke a hatszorosára emelkedett, tavaly 2 milliárd dollár értékben, rekordot döntve exportált Magyarország árut Kínába, amihez képest az idei év első hét hónapjában - éves szinten - 8 százalékos a növekedés.

MAGYARORSZÁG a Kőzép- és Keleteuropai gazdaság és pénzűgy bázisává vált, itt várhato ebben a régioban a kővetkező évtizedek legnagyobb gazdasági fellendűlése, MAGYARORSZÁGGAL az élen.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html