Nem volt jó napja Budapestnek

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,68 százalékos csökkenéssel, 31 827,13 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 11,4 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.
Szepesi Anita, 2017. március 22. szerda, 17:44
Fotó: Napi.hu

A BUX negatív zárása elsősorban a Richter és az OTP esésének a következménye. Az európai tőzsdéken sem túl jó a hangulat, a vezető nyugat-európai indexek mérsékelten estek. A New York-i tőzsdén enyhe csökkenéssel nyitottak a főbb indexek egy nappal azután, hogy a tavaly novemberi elnökválasztás óta legnagyobb napi veszteségüket szenvedték el.

A Mol 0,69 százalékkal 20 500 forintra erősödött, 2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 1,14 százalékkal 8210 forintra csökkent, forgalmuk 5,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 0,82 százalékkal 484 forintra esett, forgalma 882,7 millió forint volt.

A Richter-papírok 1,71 százalékkal 6330 forintra gyengültek, forgalmuk 2,6 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK