A BUX egy szűk, százpontos sávban volt az egész nap folyamán 17 730 és 17 830 pont között, ami egy enyhe visszaesést jelentett a megelőző napi szintekhez képest; ebédidő környékén volt egy megingás, ekkor érte el napi mélypontját az index 17 689 ponton, ám ezt a kis elbizonytalandást megvették a piacon. Innentől kezdve viszont pláne nem történt semmi érdemleges, a BUX így 17 840 ponton, 0,3 százalékkal a csütörtöki zárószint alatt fejezte be a hetet. Jelentősebb hazai hírek hiányában a kínai exporthírek miatt megrendülő külföldi kockázatkeresés miatt kissé nyomott volt a befektetők hangulata. A forgalom alacsony (alig több, mint hatmilliárd forint, és a szokásosnál kiegyensúlyozottabb volt, ezúttal ugyanis az OTP kevesebb, mint a kötések felét hozta.

A blue chipek vegyesen zártak. Az elemzői konszenzus szerint nyerségének negyedét elvesztő OTP 0,4 százalékkal esett, és 3735 forinton zárt. A Mol újra 17 ezer forint alá, 16 995 forintra esett, ami 1,2 százalékkal marad el a megelőző napi utolsó kötéstől; az olajcégek támogathatta a Shaikan kúttal kapcsolatos bejelentés, az olajár esése viszont ellene szólt. A Magyar Telekom jegyzése új történelmi mélypontot ütött 386 forinton a lehangoló gyorsjelentés után, ám innen felrántották, és végül 391 forinton zárt, ami csak 2 forinttal kevesebb, mint a csütörtöki zárás. A Richtert viszont vették a befektetők, a gyógyszergyártó jelentősen, négyszáz forinttal 40 ezer forint fölé került, miután 1,4 százalékot erősödött. Követte kisebbik szektortársa, az Egis is, amely 0,8 százalékkal emelkedve 16 720 forinton zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!