Nem volt nagy mozgás a forintpiacon

Jelentősebb forgalom nélküli csendes nap volt szerdán a devizapiacon. A forint árfolyama nagyjából a nyitószint körül állt késő délután.
NAPI, 2010. június 22. kedd, 17:19
Fotó:

A délelőtt folyamán 1,2252 dollárig süllyedt az euró jegyzése, majd késő délutánra 1,2274-ig kúszott vissza.


A dollár erősödésével párhuzamosan kissé gyengültek a régiós devizák, majd késő délutánra a nyitószint közelébe tértek vissza - mondta el a Napinak Kolba Miklós az ING devizapiaci üzletágának vezetője.

A forint/euró árfolyam a zöldhasú erősödésével a 280-as szint fölött is megfordult, míg késő délután 279,65 forinton jegyezték az európai devizát. Egy dollárért 227,53 forintot adtak.


Bár a svájci frank kedden is erősödött, a svájci jegybank jelezte, még nem tart szükségesnek intervenciót a nemzeti deviza gyengítése érdekében. Az alpesi devizát késő délután 205,80 forinton jegyezték 1,3603 eurós árfolyam mellett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK