Az ÁKK 45 milliárd forintért hirdetett meg értékesítésre 12 hónapos diszkont kincstárjegyeket csütörtöki aukcióján.

A D130529 jelű dkj-re valamivel több mint 80 milliárd forintos ajánlattömeg érkezett - 10 milliárddal kevesebb a legutóbbi aukción regisztráltnál, amiből végül a meghirdetett mennyiségnek megfelelőt fogadott el az Államadósság Kezelő Központ.

A 7,58 százalékos átlaghozam hajszálpontosan megegyezik a két héttel korábbi aukcón kialakulttal, és 10 bázisponttal meghaladja a szerdai másodpiaci benchmarkot.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!