Nem volt nagy tülekedés az állampapírokért

Visszafogott érdeklődés, valamivel több mint másfélszeres túljegyzés mellett keltek el az ÁKK háromhónapos diszkontkincstárjegyei.
NAPI, 2013. január 15. kedd, 11:51
Fotó: Napi.hu

Az Államadósság Kezelő Központ által 50 milliárd forint értékben meghirdetett, D130424 jelű háromhónapos diszkontkincstárjegyeire valamivel több mint 86 milliárd forint értékben érkeztek be ajánlatok. Az ÁKK az eredetileg meghirdetettnek megfelelő mennyiséget fogadott el, a kialakult 5,45 százalékos átlagos hozamszint megegyezik az egy héttel ezelőtti aukción elérttel, és három bázisponttal elmarad a hétfői másodlagos állampapírpiaci benchmarktól.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK