A rövidebb instrumentumok esetében a felajánlott, 75 milliárd forintnyi mennyiségre 114,7 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot az elsődleges forgalmazók. Az elfogadott hozamok 7,03-7,12 százalék között szóródtak, a 7,08 százalékos átlag a tegnapi másodpiaci benchmarkot 3 bázisponttal múlta felül. A tizenötéves papírok esetében a 20 milliárdos kérdésre 27 milliárd forintos válasz érkezett, aminek láttán az Államadósság Kezelő Központ 15 milliárd forintra mérsékelte a tétet. A legkisebb elfogadott hozam 6,50, a legmagasabb 6,60 százalék lett, a 6,56 százalékos átlag a szerdai másodpiaci referenciaértéket 10 bázisponttal haladta meg.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!