Nem volt sokág 300 forint alatt az euró

Nem volt sokáig 300 forint alatt az euró, délután már ismét 302 forint körül állt az árfolyam.
NAPI, 2011. december 21. szerda, 17:07
Fotó: Napi.hu

Reggelre 300 forint alá került az euró árfolyam, azonban 299 forint alá nem került a jegyzés, és kora délelőttől már ismét gyengülésbe fogott a magyar deviza szerdán.

A kereskedést befolyásoló fő hír az volt, hogy hatalmas kereslettel indult az ECB első ízben megtartott hosszútávú refinanszírozási ügyletének aukciója (LTRO). Az európai bankok az előzetesen becsült 250-350 milliárd euró helyett 489,2 milliárd euró értékben igényeltek hároméves kölcsönt a jegybanktól. A hírek között helyet kapott az Orbán-Barroso levélváltás is.

Az euró dollárjegyzése 1,32-ig emelkedett, majd lefelé indult az árfolyam - miközben a magyar deviza folyamatosan veszített erejéből, és az euró délutánig 302,60 forintig drágult. Később a forint korrigált, és fél öt után az eurót 302 forinton adták, a dollár jegyzése 231,30 forinton állt, míg a svájci frank egységéért 247,60 forintot kértek.

A forint meglehetősen együgyűen viselkedett, az árfolyamot nagyrészt a pozíciózárások határozták meg, és holnaptól várhatóan még csendesebb idők jönnek a devizapiacon - fogalmazott Kolba Miklós, az ING Bank devizaüzletágának vezetője. A két ünnep között nagyobb mozgásokat eredményezhet, ha zajos hírek jelennek meg, azonban a forgalom szerény lesz; vélhetően a régi kerékvágásba januárban zökken vissza a devizapiac - mondta.

A legrövidebb lejárat kivételével 4-11 bázisponttal mérséklődtek a referenciahozamok az állampapírok másodpiacán.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK